نرم افزارهای برگزیده

احیاگر معروف

سرباز کوچک ولایت ،آمرمعروف وناهی منکر

سایت های ویژه کودک ونوجوان

جستجو

بایگانی

نويسندگان

پربحث ترين ها

آخرين نظرات

نرم افزارهای چندرسانه ای

پيوندها

سرداران دفاع مقدس

سایت های آنلاین چندرسانه ای

bayanbox.ir bayanbox.ir bayanbox.ir

تبلیغات سایت

۱۶ مطلب در خرداد ۱۴۰۲ ثبت شده است

۰

امام خامنه‌ای: ما دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم/ هر کس «ایران قوی» را می‌خواهد به صنعت هسته‌ای اهمیت بدهد

معروف نیوز رهبری انقلاب

امام خامنه‌ای: ما دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم/ هر کس «ایران قوی» را می‌خواهد به صنعت هسته‌ای اهمیت بدهد

امام خامنه‌ای: ما دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم/ هر کس «ایران قوی» را می‌خواهد به صنعت هسته‌ای اهمیت بدهد

رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز پس از بازدید ۱.۵ ساعته از نمایشگاه دستاوردهای هسته‌ای در عرصه‌های کشاورزی، پزشکی و سلامت، صنعت، محیط زیست، آب و ساخت نیروگاه؛ در جمع شماری از دانشمندان افتخارآفرین، کارشناسان و مسئولان صنعت هسته‌ای، این صنعت را کلید پیشرفت ایران در بخش‌های مختلف خواندند و با تأکید بر تلاش همه‌جانبه برای ملموس شدن تأثیر پیشرفت‌های هسته‌ای در زندگی مردم، گفتند: بومی شدن صنعت بسیار مهم هسته‌ای نشان‌دهنده ناکامی غرب و تحقیر غرب‌گرایانی است که درصدد تحقیر ملت و تضعیف روحیه کار و امید در کشور بودند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تشکر صمیمانه از دانشمندان، مسئولان و فعالان صنعت هسته‌ای، نمایشگاه مورد بازدید را عالی، خشنودکننده و بشارت‌بخش خواندند و گفتند: باید مردم را با ابعاد گوناگون و تأثیرات این پیشرفت‌ها در زندگی ملت آشنا کرد.

ایشان در تبیین اهمیت ۳گانه صنعت هسته‌ای، این صنعت را به لحاظ پیشرفت و بروز توانایی‌ها، «آبروبخش» کشور دانستند و با اشاره به تأثیر اساسی دستاوردهای هسته‌ای در بهترشدن زندگی مردم، افزودند: صنعت هسته‌ای از لحاظ وزن سیاسی و جایگاه جهانی ایران، موجب آبروی ملی است؛ ضمن اینکه در نقطه مقابل تلاش‌های دشمنان برای بی‌آینده نشان دادن کشور و مأیوس کردن جوانان، روحیه امید و اعتماد به‌نفس ملی را در جامعه زنده می‌کند و به مردم و به‌خصوص جوانان نشان می‌دهد که می‌توان در میدان‌های بزرگ وارد شد و آن‌ها را به تسخیر درآورد.

رهبر انقلاب با استناد به اهمیت راهبردی و در عین حال «عینی و ملموس» صنعت هسته‌ای، آن را از مولفه‌های اساسی قدرت و اعتبار ایران برشمردند و گفتند: هرکس ایران، جمهوری اسلامی و قوت و پیشرفت کشور را دوست دارد، باید برای فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی و صنعتی هسته‌ای اعتبار و اهمیت قائل باشد.

بخش بعدی سخنان رهبری بر ریشه‌یابی تمرکز دشمنان بر موضوع انرژی هسته‌ای ایران متمرکز بود.

ایشان ادعای غرب درباره «ترس از تولید سلاح‌ هسته‌ای در ایران» را دروغ خواندند و افزودند: خود آن‌ها می‌دانند که ما دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم؛ همانگونه که جامعه اطلاعاتی آمریکا چندین بار از جمله در ماه‌های اخیر به این واقعیت اذعان کرده که هیچ نشانه‌ای از حرکت ایران به سمت ساخت سلاح هسته‌ای وجود ندارد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تولید سلاح کشتارجمعی (چه هسته‌ای و چه شیمیایی) را مخالف اسلام خواندند و افزودند: اگر این مبنای اسلامی نبود و ما اراده تولید سلاح هسته‌ای داشتیم، این‌کار را انجام داده بودیم و دشمنان هم می‌دانند که نمی‌توانستند جلوی ما را بگیرند.

رهبر انقلاب «مخالفت با پیشرفت ملت ایران» را علت حقیقی گیر دادن دشمنان به صنعت هسته‌ای دانستند و گفتند: این صنعت، کلید پیشرفت چشمگیر کشور و ملت در بخش‌های مختلف است؛ ضمن اینکه دشمنان از الگو گرفتن دیگر ملت‌ها از راه و فکر پیشرفت‌آفرین ملت ایران هراس دارند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای چالش هسته‌ای ۲۰ ساله دشمنان با جمهوری اسلامی را باعث روشن شدن حقایق متعدد دانستند که بروز توانایی و استعداد خارق‌العاده جوانان ایرانی در دل تهدیدات و تحریم‌های بی‌وقفه مهمترین آنهاست.

«آشکار شدن منطق غیرانسانی و زورگویانه مخالفان پیشرفت ایران»، دومین حقیقتی بود که رهبر انقلاب با اشاره به آن گفتند: آن‌ها فراتر از قراردادهای پادمانی توقعات قلدرمآبانه زیادی دارند؛ اگر آنها دنبال تهدید ملت ایران نیستند، چرا با امن شدن تأسیسات ایران مخالفند؟

ضرورت بی‌اعتمادی به طرف‌های هسته‌ای، سومین حقیقت آشکارشده در چالش ۲۰ ساله هسته‌ای غرب با ایران بود که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای درباره آن گفتند: طرف‌های هسته‌ای و آژانس در این سال‌ها وعده‌های زیادی دادند که عملی نشد و ما فهمیدیم به چه کسانی و کجاها باید اعتماد بکنیم یا نکنیم که درک این موضوع برای یک ملت بسیار مهم است؛ همچنانکه بابت بی‌توجهی به این مسئله، خیلی جاها ضربه خورده‌ایم.

تأثیر مشهود پیشرفت‌های هسته‌ای در شکست تاریخی غرب‌گرایان برای تحقیر ملت، واقعیت دیگری بود که رهبری با دانشمندان، کارشناسان و مسئولان صنعت هسته‌ای مطرح کردند.

ایشان گفتند: سلطه‌گران از دو روش ملت‌ها را عقب نگه می‌دارند و به استضعاف می‌کشند؛ روش اول، تسلط مستقیم بر ملت‌ها و استعمار آنهاست و روش دوم که خطرناک‌تر است، القای روحیه بی‌عرضگی و «ما نمی‌توانیم» در ملت‌هاست.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به اعمال هر دو روش در دوران قبل از انقلاب، افزودند: آن زمان در جلسه‌ای در دیداری تصادفی با یکی از مسئولان رژیم گذشته به کارهای آنها انتقاد کردم؛ آن مسئول در حالیکه «چپاول منابع نفتی ایران، تسلط بر بازار ایران و دخالت‌های حداکثری غرب در سیاست‌های ایران را نادیده می‌گرفت»، با افتخار گفت: این حرف‌های بیهوده را نزنید؛ اروپایی‌ها الان نوکر ما هستند و برای ما اجناس مختلف تولید می‌کنند و ما استفاده می‌کنیم.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: علاوه بر این نگاه حقیرانه و غرب‌زده مسئولان رژیم گذشته، به جوانان ما هم باورانده بودند که‌ «ایرانی بی‌عرضه و ناتوان است» و به قول یکی از نخست‌وزیران آن دوران، حداکثر استعدادش تولید آفتابه گِلی و سفالی است.

رهبر انقلاب در جمع‌بندی این بخش از سخنان‌شان، پیشرفت‌های هسته‌ای و جلوه‌گر شدن روحیه کار و امید و نشاط را شکست آشکار غرب‌گرایان خواندند و افزودند: آن روزگار، غرب‌گرایان ملت را تحقیر می‌کردند و امروز، ملت با دستاوردها و پیشرفت‌هایش آن‌ها را تحقیر می‌کند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای امکانات هسته‌ای ایران را بیش از صد برابر سال ۸۲ یعنی آغاز چالش هسته‌ای برشمردند و گفتند: آن‌ها برای متوقف کردن این روند از جنایت و ترور هم کمک گرفتند اما نتوانستند و صنعت هسته‌ای اکنون با تلاش جوانان ملت در این کشور بومی شده و دیگر قابل سلب‌شدن نیست.

رهبر انقلاب در ادامه به یک نکته حاشیه‌ای اما مهم یعنی ایجاد تقابل بین علم و دین در قضیه رنسانس و انقلاب صنعتیِ غرب اشاره کردند و گفتند: یکی از مهمترین خطوط رنسانس این بود که برای پیشرفت علمی باید دین و معنویت کنار گذاشته شود، در حالی که امروز یعنی حدود ۵۰۰ سال پس از آن حادثه، در جمهوری اسلامی، مهمترین کارهای علمی در رقابت با دنیای غرب در حال انجام است، آن‌هم در حالی‌که علم و معنویت به‌گونه‌ای به هم آمیخته شده که پیشران اصلی پیشرفت‌های علمی، جوانان و نیروهای مؤمن و نمازشب‌خوان همچون شهریاری و فخری‌زاده هستند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ادامه چند توصیه مهم خطاب به مسئولان و دست‌اندرکاران صنعت هسته‌ای بیان کردند.

ایشان با تأکید بر ضرورت سرریز دانش هسته‌ای در بخش‌های مختلف زندگی همچون سلامت،‌ صنعت،‌ کشاورزی، محیط‌زیست و آب‌شیرین‌کُن، گفتند: خوشبختانه این کار در حال انجام است و من نیز تأکید و اصرار دارم که زندگی مردم، از پیشرفت‌های علمی صنعت هسته‌ای برخوردار شود.

رهبر انقلاب، مسئولان انرژی اتمی را به آگاه کردن مردم از آثار مفید صنعت هسته‌ای سفارش کردند و افزودند: اطلاع مردم از صنعت هسته‌ای محدود به مسئله انرژی و تولید برق است در حالی که اگر از منافع آن در همه بخش‌های زندگی خود مطلع شوند، قدر آنچه را که می‌گفتند حق مسلم ما است بهتر می‌دانند. البته در این زمینه صداوسیما و بخش‌های دیگر هم نقش دارند.

ایشان با تأکید بر «توسعه تجاری‌سازی محصولات و خدمات هسته‌ای» و «افزایش همکاری‌های علمی با کشورهای همسو و غیرمعارض به منظور استفاده هر چه بیشتر از امکانات و پیشرفت‌های دنیا»، در توصیه‌ای دیگر گفتند: موضوع تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای را که چند سال قبل اعلام کردیم، جدی بگیرید و این هدف‌گذاری را به صورت برنامه‌ریزی شده دنبال کنید.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این زمینه کار بر روی ایجاد نیروگاههای با ظرفیت پایین و رایج در دنیا را ضروری دانستند و گفتند: کشور در بخش‌های مختلف به اینگونه نیروگاهها نیاز دارد.

رهبر انقلاب با توصیه مؤکد مسئولان انرژی اتمی به «تکریم، حفظ و صیانت از نیروی انسانی» گفتند: در حال حاضر تعداد دانشجویان مشغول به تحصیل در رشته هسته‌ای بسیار کم است که حداقل باید ۱۰ برابر شود و ضمن جبران مشکلات و سختی‌های خاص این رشته، از دانشمندان موجود حداکثر استفاده، و حفاظت از آنها جدی گرفته شود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این زمینه افزودند: البته دقت در جذب و ارزیابی نیروی انسانی هم مهم است چرا که دشمن در حال تلاش برای نفوذ و خرابکاری است که در برخی بخش‌ها از این ناحیه ضربه خوردیم بنابراین باید در ارزشیابی نیروی انسانی هم حداکثر مراقبت انجام شود.

ایشان در توصیه بعدی، «حفظ ارتباط، تعامل و همکاری با آژانس البته در چارچوب مقررات پادمانی» را ضروری خواندند و افزودند:‌ توصیه من از ابتدا به مسئولان مختلف صنعت هسته‌ای همین بوده است. البته زیر بار چیزی بیشتر از مقررات پادمانی نروید.

رهبر انقلاب با تأکید بر اینکه سازمان انرژی اتمی زیر بار ادعاهای خلاف واقع و خواسته‌های زورگویانه طرف‌های مقابل نرود،‌ افزودند: آنچه را موظف به انجام آن هستید انجام دهید اما با ایستادگی بر مواضع خود، نه درخواست‌های زورگویانه را قبول کنید نه ادعاهای گاه و بیگاه و خلاف واقع را که مثلاً‌ فلان وقت فلان کار را کرده‌اید.

ایشان در این زمینه افزودند: البته در خصوص تعهداتی که اسفند ماه سال گذشته انجام شد، طبق گزارش جدیدی که مشاهده کردم، آژانس به تعهدات خود عمل نکرده است.

«پرهیز از تخطی از قانون مجلس در خصوص هسته‌ای» توصیه دیگری بود که رهبر انقلاب در این خصوص گفتند: بر خلاف تصور اشتباه برخی افراد، مصوبه مجلس، قانونی خوب و به نفع کشور و صنعت هسته‌ای است که باید به آن عمل شود و در دادن دسترسی‌ها و اطلاعات از آن تخطی نشود.

توصیه و تأکید پایانی رهبر انقلاب در این دیدار به مسئولان سازمان انرژی اتمی، «حفظ زیرساخت‌های موجود صنعت هسته‌ای» بود.

ایشان در این زمینه گفتند: در طول سالهای قبل، مدیران و مسئولان و فعالان صنعت هسته‌ای، زیرساخت‌های مهمی ایجاد کرده‌اند که در توافقات مراقب باشید این زیرساخت‌ها دست نخورد.

در این دیدار آقای اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی در سخنانی، تداوم پویایی و اقتدار صنعت هسته‌ای را دستور کار ثابت این سازمان خواند و گفت: سرعت بخشیدن به پیشرفت‌ها و تأثیرگذاری دستاوردهای این صنعت در اقتصاد کشور و زندگی مردم، در عین مهار هیاهوی بیگانگان و جلوگیری از محدودسازی صنعت هسته‌ای، جزو برنامه‌های سازمان انرژی اتمی است و دانشمندان ما با وجود تهدیدهای بدخواهان به تلاش‌های مستمر خود برای پیشرفت صنعت ادامه می‌دهند.

https://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/breadcrump.gifhttps://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/breadcrump.gif آنچه در ادامه در اختیار مخاطبان قرار میگیرد، «بسته‌های خبری» است که صرفاً جهت بازنشر سریع بیانات رهبر انقلاب اسلامی در رسانه KHAMENEI.IR و حساب‌های رسمی آن در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.

http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/home/rect-1-n.gif بخش‌هایی از بیانات رهبر انقلاب در این دیدار:
* صنعت هسته‌ای هم از لحاظ پیشرفت و توانایی‌های کشور در عرصه‌های فنی، اقتصادی، سلامت، غیره که آبرو میبخشد به کشور و زندگی را برای مردم بهتر میکند، هم از این جهت دارای اهمیت است، هم از جهت وزن سیاسی جهانی و بین‌المللی برای کشور.

جهت سوم از لحاظ روحیه‌ی اعتماد به نفس ملی است.

این کار شما درست نقطه‌ی مقابل حرکت دشمن است. یعنی روح امید را، روح اعتماد به نفس را در ملت تزریق میکند.

* حقیقت دیگر، نامطمئن بودن طرفهای ما و مخالفین ما در وعده‌هایشان است. تا حالا در این سالهای متمادی-حالا آنهایی که از شماها سابقه‌ی بیشتری در این هسته‌ای دارید، توجه دارید که به چه چیزهایی من اشاره میکنم- وعده‌های زیادی در بخشهای مختلف، چه دولتهایی که طرف مذاکره‌ی ما بودند، چه خود آژانس، وعده‌هایی دادند و به آن وعده‌ها عمل نکردند، بارها، وعده‌های غیرقابل تحقق، بی‌اعتمادی؛ پس بنابراین یکی از دستاوردهای این چالش بیست‌ساله هم همین است که ما فهمیدیم که به وعده‌های اینها، به حرفهای اینها نمی‌شود اعتماد کرد. اینها دستاوردهای مهمی است، اینها را مهم بدانید. ما خیلی جاها ضربه خوردیم برای خاطر همین اعتمادهای بیجا. اینکه یک ملت، مسئولین یک کشور، بدانند، بفهمند، که کجا باید اعتماد کنند، کجا نباید اعتماد کنند، این خیلی مهم است؛ این را ما فهمیدیم، ما در این بیست سال، فهمیدیم که چه کسانی قابل اعتمادند، چه کسانی قابل اعتماد نیستند.

* صنعت هسته‌ای یکی از مؤلفه‌های اساسی و مهم قدرت کشور و اعتبار کشور و قوّت و قدرت کشور است. اگر شما ایران قوی میخواهید، هر کس ایران را دوست دارد، هر کس جمهوری اسلامی را دوست دارد، هر کس ملت را دوست دارد و قوّت این کشور را می‌طلبد بایستی به این بخش از تلاش و فعالیت علمی و تحقیقاتی و صنعتی و کاری که اینجا انجام میگیرد اهمیت بدهد و برایش اعتبار  قائل بشود. علت تمرکز دشمنان روی انرژی هسته‌ای هم همین است.

* این چالشی که بیست سال است ما با دشمنانمان بر سر قضیه‌ی هسته‌ای داریم حقایقی را هم روشن کرد این چالش بیست ساله، چند حقیقت را روشن کرده؛ اولین حقیقت این است که توانایی و استعداد خارق‌العاده‌ی جوانهای ما را نشان داد.

اینها همه در حال تحریم انجام گرفته، در حال تهدید انجام گرفته، دائماً دانشمندان ما تهدید شدند، دانشمندان ما ترور شدند، بعضی‌ها ترور شدند بعضی‌ها تهدید به ترور شدند در عین حال این پیشرفتها حاصل شده پس ما از لحاظ منابع انسانی فوق‌العاده‌ایم.

حقیقت دیگری که [در چالش بیست ساله هسته‌ای] دیده شد منطق غیر انسانی و غیر منصفانه‌ و زورگویانه‌ی مخالفین ما بود. یعنی فراتر از قراردادهای پادمانی رائج در دنیا توقعات دارند از کشور ما، زورگویی میکنند. فلان کار را نکنید، فلان کار را نکنید. از سطح زمین، آن‌طرف‌تر نروید برای تشکیلاتتان؛ خب، چرا؟ اگر شما مرض ندارید، غرض ندارید، تهدید نمیخواهید بکنید چرا میترسید از اینکه ما در فلان نقطه‌ی آسیب‌ناپذیر تأسیسات داشته باشیم؟

یک حقیقت دیگر نامطمئن بودن طرفهای ما و مخالفین ما در وعده‌هایشان [است] وعده‌های زیادی در بخشهای مختلف، چه دولتهایی که طرف مذاکره‌ی ما بودند چه خود آژانس، دادند  [اما] به آن وعده‌ها عمل نکردند.

بنابراین یکی از دستاوردهای این چالش بیست ساله هم همین است که ما فهمیدیم که به وعده‌های اینها و حرفهای اینها نمیشود اعتماد کرد.

* از ظرفیت دانش هسته‌ای بایست استفاده کرد برای بخشهای مختلف زندگی مردم. سر ریز بحث هسته‌ای برای صنعت، برای سلامت، برای کشاورزی، برای محیط زیست، برای آب شیرین‌کن، برای درمان بیماری‌ها برای همه چیز در جامعه مفید است. این را اهمیت بدهید، دنبال بکنید زندگی مردم را برخوردار کنید از پیشرفت علمی مربوط به صنعت هسته‌ای. در همه‌ی بخشهای زندگی مردم این صنعت میتواند حضور مؤثر و مفید داشته باشد.

توصیه‌ی دیگر این است که محصولات و خدمات هسته‌ای تجاری‌سازی بشود.
این پیشرفتهای ما بازارهای خوبی در دنیا دارد و میتوان برای اقتصاد کشور، برای درآمد کشور میتوان واقعاً استفاده کرد. با کشورهای همسو که با ما معارضه‌ای در این قضیه ندارند همکاری بشود.

* الان حدود هزار مگاوات ما از برق هسته‌ای داریم استفاده میکنیم و طراحی برای بیشترش هم هست اما هدف بیست هزار مگاوات است؛ از حدود هشتاد نود هزار مگاواتی که کشور در مثلاً آینده‌ی متوسط در میان مدت احتیاج دارد حتماً بیست هزار مگاواتش باید هسته‌ای باشد. هم صرفه‌ی مالی دارد هم صرفه‌ی زیستی دارد هم صرفه‌ی محیطی دارد؛ این را بطور جدّی و به صورت برنامه‌ریزی شده دنبال بکنید.

روی نیروگاه‌های توان پایین، کم‌ظرفیت کار بشود.

شنیدم در دنیا معمول این است که بیشتر روی نیروگاه‌های با ظرفیت پایین کار میکنند، صد مگاوات، دویست مگاوات حتی کمتر از صد مگاوات.

ما برای بخشهای مختلف به این ظرفیتها یعنی نیروگاه‌های کم توان و کم ظرفیت احتیاج داریم.

* در حادثه‌ی رنسانس اساسی‌ترین خطی که وجود داشت، تقابل علم و دین بود. یعنی میخواستند بگویند اگر میخواهید از لحاظ علمی پیشرفت کنید دین و معنویت و اینها را بگذارید کنار. این مهمترین یا یکی از مهمترین خطوط اصلی حرکت غربی‌ها در رنسانس بود. چهارصد، پانصد سال میگذرد از این حادثه. امروز در کشور جمهوری اسلامی که کشور معنویت است، جمهوری اسلامی است. مهمترین کارهای علمی دارد انجام میگیرد در رقابت با کسانی که سالهای متمادی است در این رشته‌های علمی دارند کار میکنند. چه کسانی دارند این کار را پیش می‌برند؟ جوانان مؤمن. فخری‌زاده و شهریاری نماز شب خوان، اینها دارند پیش می‌برند کار را. یعنی علم و معنویت این‌جور به هم آمیخته شده.

این خبر در حال بروزرسانی است...
۰

بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه دستاوردهای صنعت هسته‌ای کشور

معروف نیوز رهبری انقلاب

بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه دستاوردهای صنعت هسته‌ای کشور

بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه دستاوردهای صنعت هسته‌ای کشور

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (یکشنبه) به مدت یک ساعت و نیم از نمایشگاه دستاوردهای صنعت هسته‌ای کشور در حسینیه امام خمینی(ره) بازدید کردند.

در این نمایشگاه مهمترین دستاوردهای متخصصان و محققان دانش هسته‌ای در بخش‌های مربوط به زندگی مردم به‌ویژه در حوزه‌های «پزشکی»، «دارویی»، «صنعتی»، «کشاورزی و غذایی»، «انرژی، آب و ساخت نیروگاه» و «زمین‌شناسی» به نمایش در آمده بود.

دستیابی دانشمندان ایرانی به «فناوری و دانش بومی در چرخه سوخت هسته‌ای» از دیگر بخش‌های این نمایشگاه بود که در هر بخش محققان و متخصصان، توضیحات لازم را به رهبر انقلاب اسلامی ارائه می‌دادند.

«ایزوتوپ تلوریوم ۱۳۰» یکی از دستاوردهای دانشمندان جوان صنعت هسته‌ای است که با طراحی و ساخت و راه‌اندازی زنجیره مربعی از ۲۰ ماشین سانتریفیوژ بدست آمده است. این ایزوتوپ در حوزه پزشکی به‌ویژه تولید مواد اولیه رادیو داروها و تشخیص انواع سرطان و بیماری‌های صعب‌العلاج، در داروسازی، بخش‌های صنعتی، زمین شناسی، کشاورزی و علوم هسته‌ای کاربرد فراوانی دارد. محققان کشورمان با استفاده از دانش هسته‌ای توانسته اند تاکنون بیش از ۵۰ رادیو داروی تشخیصی، تسکینی و درمانی را تولید کنند.

پودر «همواِستات» یا «بندآورنده خون» یکی دیگر از دستاوردهای دانش هسته‌ای در حوزه پزشکی است. با همت دانشمندان کشورمان، اکنون ایران در زمره ۵ کشور دارای دانش فنی ساخت این محصول پزشکی است که در جراحی‌ها برای جلوگیری از خونریزی کاربرد بالایی دارد.

ساخت نیروگاه‌های قدرت در سواحل جنوبی و شمالی کشور، ساخت نیروگاه‌های کوچک و بومی و ساخت مجتمع‌های آب شیرین کن در بوشهر از دستاوردهای دانش هسته‌ای در حوزه انرژی و آب است که در این نمایشگاه توضیحات آن داده شد.

امنیت غذایی و کشاورزی، دیگر حوزه‌ای است که دانش هسته‌ای در آن نقش به‌سزایی دارد و در نمایشگاه دستاوردهای آن ارائه شده بود. در این حوزه، دانش هسته‌ای در سه بخش «پلاسما، زیستی و پرتودهی» به کمک بخش کشاورزی و امنیت غذایی آمده است. مقابله با آفات کشاورزی و آفت‌زدایی از غلات و مواد غذایی و افزایش ماندگاری آنها مهمترین خدمات دانش هسته‌ای در بخش کشاورزی است.

استفاده از دانش هسته‌ای در بخش صنعت و حفاظت از محیط زیست از دیگر دستاوردهای این فناوریِ با ارزش بومی است. طراحی و ساخت سامانه شتاب دهنده «الکترواستاتیک الکترون» برای تصفیه پساب‌های صنعتی و قابل استفاده در صنایع تولید لاستیک و صنایع پلیمری موجب تحول اساسی در این بخش‌ها شده است.

طراحی و ساخت سامانه‌های ابزار دقیق هسته‌ای یا «رادیو متریک» و«چشمه‌های صنعتی» به منظور کنترل کیفی، تعیین سطح مواد در داخل مخازن، چگالی سنجی، رطوبت سنجی و ضخامت سنجی که در صنایع مختلف کاربرد دارند.

استفاده از فناوری پلاسما یکی دیگر از دستاوردهای صنعت هسته‌ای است که در نمایشگاه ارائه شده بود. فناوری پلاسما در تصفیه شیرابه‌های پسماندهای دارویی، پسماندهای بیمارستانی و پسماندهای حاصل از دفن زباله و انباشت آن و همچنین در تبدیل نفت سنگین به نفت سبک و در درمان انواع سرطان کاربرد دارد. از فناوری پلاسما برای درمان زخم‌های مزمن از جمله زخم دیابت نیز استفاده می‌شود.

تولید ترکیبات دوتریوم با فرآوری آب سنگین و جلوگیری از خام فروشی آن، یکی دیگر از دستاوردهای دانش هسته‌ای است که در نمایشگاه ارائه شد. از ترکیبات دوتریوم محصولات مختلفی با کاربرد در حوزه‌های الکترونیک و سلامت به‌دست می‌آید.

از دیگر دستاوردها در حوزه دانش هسته‌ای، بومی سازی قطعات و تجهیزات از معدن تا نیروگاه است. اکنون چرخه سوخت هسته‌ای یعنی مراحل اکتشاف، استخراج، تولید کیک زرد، فرآوری اورانیوم، غنی‌سازی، ساخت قرص، میله و مجتمع سوخت، مدیریت سوخت هسته‌ای در قلب راکتور و مدیریت پسماندهای راکتور همگی در داخل و با دانش بومی هسته‌ای انجام می شود.

استفاده از دانش هسته‌ای در بخش معدن وصنایع نفت و پتروشیمی و استفاده از آن در کشف معادن اورانیوم و کشف چاه‌های نفت با استفاده از ژئوفیزیک هوابرد یکی از دستاوردهای علمی مهم است که در نمایشگاه ارائه شد. کشورمان اکنون قادر است با استفاده از ژئوفیزیک هوابرد تا عمق ۱۵ هزار متری زمین، معادن مختلف و چاه های نفت را شناسایی کند.

۰

نماهنگ | صدرزاده‌های امیدآفرین

بانک فیلم زندگی به سبک شهدا معروف نیوز رهبری انقلاب

نماهنگ | صدرزاده‌های امیدآفرین

نماهنگ | صدرزاده‌های امیدآفرین

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای: «وقتی شما راجع به امید صحبت میکنید، بعضی دوست دارند در این امیدواریِ شما با ذکر همین مشکلات خدشه کنند... میگویند شما از واقعیّتها خبر ندارید. چطور ممکن است از واقعیّتها کسی خبر نداشته باشد؟ واقعیّتی که آنها میگویند، همین واقعیّتهای اقتصادی است، همین مشکلات معیشتی است؛ اینها را همه خبر دارند، همه از این رنج میبرند؛ در این شکّی نیست. بعضی برای اینکه امید را در دلها بکشند، اشاره میکنند به اینکه در لایه‌های اجتماعی، کسانی هستند که دغدغه‌ی دین و ایمان و انقلاب ندارند؛ خب بله، [امّا] مخصوص امروز نیست؛ دهه‌ی ۶۰ هم که جبهه‌ها آن‌جور مملو و سرشار از جوانهای مؤمن بود، یک عدّه‌ای در شهرهای بزرگ، در تهران، بی‌خیال و بی‌اعتنا راه میرفتند، نه فقط احساس مسئولیّت نمیکردند، مسئولین را مسخره هم میکردند!... ما امروز در سرتاسر کشور، هزاران هسته‌ی مقاومت در مساجد و در هیئتها داریم؛ از این هسته‌های مقاومت، جوانهایی برمیخیزند به عنوان مدافع حرم، جوانهایی برمیخیزند به عنوان مدافع امنیّت، جوانهایی برمیخیزند به عنوان بسیجی دانشجو.
نقطه‌ی امیدآفرین این است که در این تلاش همه‌جانبه‌ی‌ دشمن، شما می‌بینید در چنین شرایطی که دشمن شمشیر را از رو بسته، دانشجوی انقلابی در فلان دانشگاه فحش ناموسی می‌شنود، از میدان خارج نمیشود؛ طلبه‌ی بسیجی زیر شکنجه به شهادت میرسد، حاضر نیست حرفی را که دشمن میخواهد بر زبان جاری کند. ... با وجود اینترنت، با وجود شبکه‌های اجتماعی، با وجود این‌همه لغزشگاه‌ها، جوانهای ما در این راه دارند حرکت میکنند. گاهی اوقات شما می‌بینید از یک روستا یک شخصیّت منوّر و نورانی برمیخیزد؛ از یک روستای اطراف شهریار یک جوان فداکار و نورانی مثل مصطفیٰ صدرزاده به وجود می‌آید. ما از این مصطفیٰ‌های صدرزاده در تمام سرتاسر کشور بسیار داریم، هزاران داریم؛ اینها همه امیدبخش است.» ۱۴۰۲/۰۳/۱۴
رسانه KHAMENEI.IR براساس این بخش از بیانات رهبر انقلاب نماهنگ «صدرزاده‌های امیدآفرین» را منتشر میکند.

۰

«خط دیدار» مراسم سی و چهارمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (رحمه‌الله)

بانک فیلم معروف نیوز رهبری انقلاب امام خمینی ره

«خط دیدار» مراسم سی و چهارمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (رحمه‌الله)

«خط دیدار» مروری بر بیانات رهبر انقلاب در مراسم سی و چهارمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (رحمه‌الله) داشته است.

۰

جزئیات شنیدنی از زندگی شخصی امام خمینی به روایت افرادی که ۲۴ ساعته کنار ایشان بودند + ویدئو

بانک فیلم معروف نیوز رهبری انقلاب امام خمینی ره

جزئیات شنیدنی از زندگی شخصی امام خمینی به روایت افرادی که ۲۴ ساعته کنار ایشان بودند + ویدئو

جزئیات شنیدنی از زندگی شخصی امام خمینی به روایت افرادی که ۲۴ ساعته کنار ایشان بودند + ویدئو

کارگردان مستند "رازهای جماران" سراغ گروهی رفته که ۲۴ ساعته و مستقیم با امام خمینی ارتباط داشتند. افرادی که هیچ ملاحظه سیاسی برای صحبت نداشتند و رازهای زندگی شخصی ایشان را بیان کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، محسن سلیمانی کارگردان مجموعه مستند "رازهای جماران" است؛ اثری که درباره امام خمینی ساخته شده و زوایای جدیدی از زندگی ایشان را برای مخاطبان بیان کرده است.

گفت‌وگویی با این کارگردان و مستندساز داشته‌ایم که در زیر منتشر می‌شود.

تسنیم: مستند "رازهای جماران" از زاویه جدیدی به امام خمینی نگاه می‌کرد و سراغ محافظین ایشان رفته بود. چه شد که سراغ ساخت این مستند رفتید؟‌

نوع نگاهم در این مستند این بود که امام خمینی را از دریچه جدیدی ببینیم. خیلی از مردم، امام خمینی را بارها و بارها در بالکن حسینیه جماران دیده بودند، اما حتماً برایشان جذاب است که بدانند در پشت این حسینیه چه خبر است و امام چگونه زندگی می‌کرده است؟ من هم دوست داشتم سراغ افرادی بروم که امام را از نزدیکِ نزدیک می‌شناختند. برای این موضوع باید سراغ دو گروه می‌رفتم؛ یکی، همسر و فرزندان امام بود که دسترسی بهشان برای من سخت بود و گروه دوم، محافظین امام خمینی بودند که 24 ساعته و شبانه‌روز در کنار ایشان بودند. به همین دلیل سراغ این افراد رفتم.

این محافظین، زندگی امام خمینی را مستقیم دیده بودند و به همین دلیل راویان بسیار خوبی برای مستند بودند. البته ما هم برای اینکه بتوانیم روایت دست اولی به مخاطب ارائه بدهیم فقط سراغ حلقه اول محافظین رفتیم؛ کسانی که بدون هیچ واسطه‌ای زندگی امام خمینی را دیده بودند.

- راضی‌کردن آنها سخت نبود؟‌ آیا به راحتی قبول کردند که سخن بگویند؟‌

راضی کردنشان خیلی سخت بود و چه بسا گله‌مند هم بودند که چرا طی این سال‌ها هیچ کسی ازشان سراغی نگرفته است. حتی می‌گفتند حرف‌های ما برای کسی جذاب نیست. خود من هم در ابتدا فکر نمی‌کردم که این افراد حرف جذابی برای گفتن داشته باشند، اما وقتی پای صحبت‌ها و خاطراتشان نشستم، متوجه لایه‌های جدیدی از سبک زندگی امام شدم که احساس کردم نه تنها برای من، بلکه برای مردم ایران و بسیاری از مردم جهان جذاب است. فرض کنید یکی از بزرگترین رهبران جهان در اندرونی خانه خود چگونه زندگی می‌کرده، در مواجهه با اخبار مهم آن روزها چه برخوردی داشته و چه رفتاری با همسر، فرزندان و نوه‌هایش داشته است؟‌

دقت داشته باشید که امام خمینی یک شخصیت جهانی است و خیلی از جوان‌ها دوست دارند درباره ایشان بدانند، اما متأسفانه تاکنون محتوای دقیقی درباره ایشان به دست مخاطبان داخلی و خارجی داده نشده است. مردم ایران قبل از پیروزی انقلاب چه چیزی به جز سخنرانی‌های امام و نامه‌های ایشان دیده بودند که این طور عاشقش شده بودند؟ حتماً سبک زندگی او برای مردم جذاب بوده است. بیان این سبک زندگی موضوع مهمی است.

این محافظین، زندگی امام خمینی را مستقیم دیده بودند و به همین دلیل راویان بسیار خوبی برای مستند بودند. البته ما هم برای اینکه بتوانیم روایت دست اولی به مخاطب ارائه بدهیم فقط سراغ حلقه اول محافظین رفتیم؛ کسانی که بدون هیچ واسطه‌ای زندگی امام خمینی را دیده بودند

خاطرم هست در همان روزهای قبل از پیروزی انقلاب عکسی از امام خمینی منتشر شد که ایشان پای سماور نشسته و در حال ریختن چای برای خودش یا اطرافیانش است. همین عکس فضای جدیدی را در جامعه آن روز نسبت به ایشان باز کرد. جالب است بدانید وقتی سراغ محافظین رفتیم، تعریف می‌کردند که امام خمینی همیشه عادت داشت خودش برای مهمانانش یا بقیه اعضای خانواده‌اش چای بریزد. استکان‌ها را هم خودش می‌شسته و از کسی برای این موضوع کمک نمی‌گرفته است. در حقیقت، شأن و جایگاه مهمان و پذیرایی از او این قدر برایش مهم بوده است. با این حال من فکر می‌کنم که درباره نمایش سبک زندگی امام خمینی کم‌کاری کرده‌ایم.

- مهم‌ترین ویژگی محافظین امام خمینی چه بود که سراغشان رفتید؟

علاوه بر ارتباط مستقیم و 24 ساعته با امام خمینی، این محافظین یک ویژگی مهم دیگر نیز داشتند و آن هم این بود که هیچ اتیکت و برچسبی نداشتند. در حقیقت حرف‌هایشان بدون هیچ ملاحظه سیاسی زده می‌شد. همین موضوع باعث می‌شد که حرف‌هایشان در صادقانه‌ترین وجه ممکن بیان شود و مخاطب نیز این حرف‌های صادقانه را به راحتی بپذیرد.

اگر می‌خواستم پای حرف سیاسیون بنشینم و روایت آنان درباره امام خمینی را بشنوم، ماجرا کمی‌ متفاوت می‌شد. اول آنکه ممکن بود گرایش‌های سیاسی‌شان روی حرف‌شان تأثیر بگذارد و دوم اینکه، برخلاف تصور، آنها زمان بسیار کمی را با امام سپری می‌کردند. جلسه‌ای پیش امام خمینی می‌رفتند و نهایتاً یکی دو ساعت در روز ایشان را می‌دیدند اما این محافظین 24 ساعته پیش امام بودند. علاوه براین، نکته مهم برایم این بود که همه آن محافظین را جلوی دوربین بیاورم، با هر عقیده  و سلیقه‌ای که داشتند. ازشان خواستم هر آن چیزی که دیده‌اند را بیان کنند. حتی بهشان گفتم شما تحلیلگر نیستید!

- به نظر شما چرا بیان سبک زندگی امام خمینی برای نسل جوان مهم است؟‌

درست است که بیان اندیشه سیاسی و عرفانی امام خمینی برای نسل جوان کار درستی است، اما معتقدم قبل از آن، برای اینکه نسل جوان این اندیشه را پذیرا شوند باید علقه عاطفی و احساسی بین آنها با امام خمینی ایجاد کرد؛ در حقیقت، در ابتدا باید نسل جوان را به امام علاقه‌مند کنیم و سپس سراغ بیان موضوعات اندیشه‌ای برویم. نمونه این موضوع را در شهید سلیمانی می‌بینید. مردم ما قبل از اینکه با اندیشه او آشنا شوند، به سبک زندگی او علاقه‌مند شدند و به همین دلیل بود که این چنین عاشقانه او را دوست داشتند. بدون شک بیان سبک زندگی آدم‌های بزرگ می‌تواند یک الگو برای نسل جوان باشد.

- به نظر شما چرا تاکنون آثار سینمایی بسیار کمی درباره امام خمینی ساخته شده است؟

به نظرم نگاه ما به امام، نگاه جامعی نیست و سلیقه‌ای و موردی نگاه می‌کنیم. دقت داشته باشید که امام خمینی هم طرفدار آزادی در چارچوب دین است و هم طرفدار رأی مردم. هم اهل مبارزه با آمریکا و اسراییل است و هم به جوانان و مردم اعتماد دارد. فکر می‌کنم اگر همین نگاه جامع را از ایشان در نظر بگیریم، می‌توان به سوژه‌های بسیار زیادی برای ساخت مستند و فیلم سینمایی دست پیدا کرد.

من فکر می‌کنم رسانه‌های ما به ویژه صدا و سیما، وزارت ارشاد و سازمان سینمایی واقعاً یک بدهکاری بزرگ به امام خمینی دارند. چرا بعد از سی و اندی‌ سال از رحلت امام خمینی، هنوز یک فیلم جهانی درباره امام نساخته‌ایم. حتی یک سریال مناسب هم درباره ایشان ساخته نشده است که امام خمینی را به جوانان معرفی کند. جالب است در بین مستندهایی که ساخته شده، یک مستند خارجی به اسم «روح الله» که لبنانی‌ها آن را ساختند بیش از بقیه نزدیک‌تر به امام بوده است. نگاه مقطعی و سلیقه‌ای به امام خمینی باعث شده بازنمایی درستی از ایشان در آثار سینمایی خود ارائه ندهیم.

- اگر قرار باشد فیلمی درباره امام خمینی ساخته شود، بهتر است پرتره مستقیم از خود ایشان باشد یا نگاهی به اطرافیان ایشان باید داشته باشیم؟ کدامیک اثرگذارتر است؟‌

بدون شک مواجه شدن با آدم‌های بزرگ و تاریخ‌ساز به صورت مستقیم کار بسیار سختی برای فیلمساز است. فکر می‌کنم هر چه قدر بیشتر سراغ اطرافیان ایشان برویم و امام را از زاویه نگاه آنها روایت کنیم، موفق‌تر خواهیم بود.

مثلاً بد نیست سراغ آن تصویربرداری برویم که 10 روز پایانی عمر امام خمینی در بیمارستان، پشت دوربین بود و کارهای امام در آن روزها را ضبط می‌کرد. او چه روایتی از امام دارد؟ چه تصاویری ضبط کرده و چه چیزی مشاهده کرده است؟ اینها مهم است. به عنوان یک پیشنهاد دیگر، بد نیست سراغ سیاستمداران و مسئولین خارجی برویم که به ایران آمدند و با امام خمینی ملاقات کردند. آنها درباره امام چه نظری داشتند و چه می‌گویند؟‌

جالب است بدانید وقتی با این محافظین صحبت می‌کردم، به نکته جالبی درباره امام خمینی اشاره می‌کردند و می‌گفتند وقتی کنار امام بودیم نیازی به ساعت نداشتیم. ایشان به قدری منظم بود که ملاقات‌ها و کارهای شخصی روزانه‌اش دقیقه‌ای این طرف و آن طرف نمی‌شد. به گفته آنها، نظم امام یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایش بود.

- مستند «رازهای جماران» هفت قسمتی است اما 3 قسمت آن هنوز ساخته نشده است. آیا در حال تولید است؟

از این مجموعه، تاکنون 4 قسمت آماده و پخش شده و 3 قسمت دیگر مانده که هنوز ساخته نشده است. به زودی ساخت این 3 قسمت را نیز شروع خواهم کرد.

"خیلی دور، خیلی نزدیک"، نخستین قسمت از این مجموعه بود که ماجرای آشنایی محافظین با امام خمینی را روایت می‌کرد. "خط مقدم" قسمت دوم از این مجموعه است که درباره زندگی امام در حسینیه جماران است و اتفاقات مربوط به این بخش، از زبان محافظان روایت می‌شود. "احمد عزیز" نیز درباره حاج احمد، فرزند امام و سومین قسمت از این مجموعه است. چهارمین قسمت نیز با عنوان "قدس خمینی" درباره همسر امام خمینی و زندگی عاشقانه‌ای است که امام با ایشان نزدیک به 60 سال داشته است.

قسمت پنجم و ششم به صورت اختصاصی درباره امام خمینی و حضرت آقا است و قسمت پایانی نیز با عنوان "مثل خورشید" به انتخاب آیت الله خامنه ای به عنوان رهبر انقلاب اسلامی بعد از امام خمینی می‌پردازد. همانطور که می‌دانید مثل خورشید لقبی است که امام به آقای خامنه‌ای داده بودند.

- سخن پایانی؟

علاوه بر مجموعه رازهای جماران، مستندهای دیگری نیز درباره امام ساخته‌ام. یکی از اینها مستند "عیسی خمینی" است. این فیلم درباره خادم امام به نام "حاج عیسی جعفری" است که امام او را بسیار دوست می‌داشته. جالب است بدانید امام دعا می‌کرده که "خدایا مرا با حاج عیسی محشور کن" و حاج احمد آقا این دعای امام را می‌شنود. در ابتدا فکر می‌کند منظور امام، حضرت عیسی مسیح است اما متوجه می‌شود که امام حاج عیسی را می‌گوید. دلیل این دعا را از امام می‌پرسد و امام خمینی می‌گوید: "نوری در وجود او هست که در کس دیگری ندیده‌ام."

مستند دیگر هم "آقا رضای خودمون" نام دارد که پرتره‌ای از حاج رضا فراهانی، یکی از عکاسان و محافظان امام خمینی است.

قسمت اول مستند "رازهای جماران" را از اینجا می‌توانید ببینید.

قسمت دوم مستند "رازهای جماران" را از اینجا می‌توانید ببینید.

قسمت سوم مستند "رازهای جماران" را از اینجا می‌توانید ببینید.

قسمت چهارم مستند "رازهای جماران" را از اینجا می‌توانید ببینید.

بانک فیلم

نرم افزارهای مذهبی موبایل

تصاویربرگزیده

سبک زندگی اسلامی (لطفا برای نمایش تصاویرباکیفیت برروی تصویرموردنظرکلیک کرده وتصویررا در رایانه تان ذخیره کنید)