جستجو
بایگانی
- شهریور ۱۴۰۲ (۲)
- مرداد ۱۴۰۲ (۷)
- تیر ۱۴۰۲ (۴)
- خرداد ۱۴۰۲ (۱۶)
- ارديبهشت ۱۴۰۲ (۱۲)
- فروردين ۱۴۰۲ (۱۴)
- اسفند ۱۴۰۱ (۱۷)
- بهمن ۱۴۰۱ (۲۰)
- دی ۱۴۰۱ (۲۷)
- آذر ۱۴۰۱ (۱۶)
- آبان ۱۴۰۱ (۱۷)
- مهر ۱۴۰۱ (۱۵)
- شهریور ۱۴۰۱ (۱۷)
- مرداد ۱۴۰۱ (۱۰)
- تیر ۱۴۰۱ (۱۱)
- خرداد ۱۴۰۱ (۱۱)
- ارديبهشت ۱۴۰۱ (۱۹)
- فروردين ۱۴۰۱ (۹)
- اسفند ۱۴۰۰ (۴)
- بهمن ۱۴۰۰ (۱۰)
- دی ۱۴۰۰ (۱۱)
- آذر ۱۴۰۰ (۸)
- آبان ۱۴۰۰ (۱۰)
- مهر ۱۴۰۰ (۱۲)
- شهریور ۱۴۰۰ (۱۰)
- مرداد ۱۴۰۰ (۹)
- تیر ۱۴۰۰ (۸)
- خرداد ۱۴۰۰ (۹)
- ارديبهشت ۱۴۰۰ (۹)
- فروردين ۱۴۰۰ (۹)
- اسفند ۱۳۹۹ (۱۷)
- بهمن ۱۳۹۹ (۲۴)
- دی ۱۳۹۹ (۱۷)
- آذر ۱۳۹۹ (۱۳)
- آبان ۱۳۹۹ (۱۰)
- مهر ۱۳۹۹ (۱۶)
- شهریور ۱۳۹۹ (۱۴)
- مرداد ۱۳۹۹ (۱۲)
- تیر ۱۳۹۹ (۹)
- خرداد ۱۳۹۹ (۱۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۹ (۱۴)
- فروردين ۱۳۹۹ (۱۶)
- اسفند ۱۳۹۸ (۱۷)
- بهمن ۱۳۹۸ (۱۹)
- دی ۱۳۹۸ (۴۲)
- آذر ۱۳۹۸ (۱۴)
- آبان ۱۳۹۸ (۱۴)
- مهر ۱۳۹۸ (۱۱)
- شهریور ۱۳۹۸ (۱۷)
- مرداد ۱۳۹۸ (۱۲)
- تیر ۱۳۹۸ (۲)
- خرداد ۱۳۹۸ (۷)
- ارديبهشت ۱۳۹۸ (۱۵)
- فروردين ۱۳۹۸ (۱۲)
- اسفند ۱۳۹۷ (۱۰)
- بهمن ۱۳۹۷ (۱۲)
- دی ۱۳۹۷ (۲۱)
- آذر ۱۳۹۷ (۶)
- آبان ۱۳۹۷ (۳)
- مهر ۱۳۹۷ (۵)
- شهریور ۱۳۹۷ (۳)
- مرداد ۱۳۹۷ (۸)
- تیر ۱۳۹۷ (۱۵)
- خرداد ۱۳۹۷ (۸)
- ارديبهشت ۱۳۹۷ (۱۳)
- فروردين ۱۳۹۷ (۹)
- اسفند ۱۳۹۶ (۱۰)
- بهمن ۱۳۹۶ (۲۳)
- دی ۱۳۹۶ (۷)
- آذر ۱۳۹۶ (۱۳)
- آبان ۱۳۹۶ (۱۶)
- مهر ۱۳۹۶ (۵)
- شهریور ۱۳۹۶ (۱۵)
- مرداد ۱۳۹۶ (۱۶)
- تیر ۱۳۹۶ (۳۰)
- خرداد ۱۳۹۶ (۳۴)
- ارديبهشت ۱۳۹۶ (۲۶)
- فروردين ۱۳۹۶ (۴۳)
- اسفند ۱۳۹۵ (۶۰)
- بهمن ۱۳۹۵ (۵۱)
- دی ۱۳۹۵ (۵۸)
- آذر ۱۳۹۵ (۴۵)
- آبان ۱۳۹۵ (۵۹)
- مهر ۱۳۹۵ (۹۵)
- شهریور ۱۳۹۵ (۷۴)
- مرداد ۱۳۹۵ (۷۵)
- تیر ۱۳۹۵ (۷۰)
- خرداد ۱۳۹۵ (۵۸)
- ارديبهشت ۱۳۹۵ (۸۸)
- فروردين ۱۳۹۵ (۴۳)
- اسفند ۱۳۹۴ (۴۹)
- بهمن ۱۳۹۴ (۷۳)
- دی ۱۳۹۴ (۱۰)
- آذر ۱۳۹۴ (۲۴)
- آبان ۱۳۹۴ (۲۵)
- مهر ۱۳۹۴ (۲)
- شهریور ۱۳۹۴ (۴)
- مرداد ۱۳۹۴ (۶)
- تیر ۱۳۹۴ (۱۲)
- خرداد ۱۳۹۴ (۱)
- ارديبهشت ۱۳۹۴ (۸)
- فروردين ۱۳۹۴ (۱۲)
- اسفند ۱۳۹۳ (۲۸)
- بهمن ۱۳۹۳ (۲۸)
- دی ۱۳۹۳ (۱۱)
- آذر ۱۳۹۳ (۵۷)
نويسندگان
- سرباز ولایت (2186)
پربحث ترين ها
-
-
کاریکاتور:: حجاب یا بی حجاب؟
۹۳/۰۹/۱۰ -
-
نـامـه ای بـرای خـواهـرم !
۹۵/۰۱/۱۶ -
-
لطفا قیمت این تصاویر را مشخص کنید
۹۵/۰۱/۲۴ -
عملی لذت بخش اما دردناک!
۹۵/۰۱/۱۴ -
-
-
آخرين نظرات
پيوندها
۸ مطلب در تیر ۱۴۰۰ ثبت شده است
مروری بر موضوع «فلسطین» در پیامهای حج ۱۰ سال اخیر رهبر انقلاب؛ اطلاعنگاشت | مسئله اول مسلمین
برائت از دشمن؛ مهمترین عنصر حج
برائت از دشمن؛ مهمترین عنصر حج
پیامهای حج رهبرانقلاب که هر سال صادر میشود محورهای مختلفی در زمینه معنویت حج و فرصتهای اجتماعی و بینالمللی آن دارد. باتوجه به این مسئله بخش فقه و معارف پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در گفتگو با حجتالاسلام سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی، مهمترین مسائل حج و مطالبات رهبرانقلاب از سازمان حج و زیارت را مرور کرده است.



دربارهی برنامههای تحولی هم امسال بعثه و سازمان حج و زیارت برنامهای برای بازمهندسی کارهایش گذاشت. یعنی ما از فرصت تعطیلی استفاده کردیم و آسیبشناسی کردیم و مشخص کردیم که مسئول اجرایی و معاونت اجرایی آن کدام معاونتها هستند. هفده کارگروه برای برنامهی تحولی و پیگیری برنامهها برای سالهای بعد در سازمان حج و زیارت و یک تعداد کمتر در بعثهی مقام معظّم رهبری تشکیل شد. برخی از برنامهها باید بازمهندسی و برخی بهینهسازی شود. ما در آموزش باید کار را زیادتر کنیم، و جزو برنامههایمان هست که این کار انجام شود. مشاوران کار هم تمام کارگزاران و تمام کسانی هستند که در این زمینه فعالیت داشتند و کار کردند. اینها انجام وظیفه میکنند.
یکی از کارهایی که در این سالهای اخیر بیشتر شده و تأثیرگذار هم بوده، مشارکت زائران در برنامهها است. مثلاً قبلاً زائر فقط بهعنوان یک زائر بود و نقشی در کاروان نداشت، ولی الان زائر هم در بخش آموزش و هم در بخش نظارت کمککار است. زائران بهعنوان ناظرین افتخاری بعثه در کاروانها فراوان هستند و بلافاصله گزارش میکنند. مشارکت هم خیلی در کارهای تحولی مؤثر است. چون دیگر بعثه و سازمان نیست، بلکه زائران خودشان احساس میکنند و باید مشارکت داشته باشند.


در سختترین نقطه ما نمیتوانیم خبر خوشحالکننده به مردم بدهیم، به جز اینکه به مردم بگوییم که با تحمل و بردباری انشاءاللّه سحر نزدیک است. همانطوری که رهبر معظّم انقلاب در پیام حج امسال فرمودند انشاءاللّه بهزودی برنامههای حج انجام میگیرد. خود این پیام بهترین مشوّق و خوشحالی برای علاقهمندان است.


عنصر دومی که حضرت آقا همانند حضرت امام رضواناللّهتعالیعلیه به آن میپردازند مسئلهی برائت است. مسئلهی برائت یک مسئلهی فطری است. اینهایی که در مقابل برائت میایستند نمیدانند که برائت چیست که در مقابلش میایستند. البته از باب اینکه چون در آن ابراز تنفر از آمریکا هست میگویند که خوب نیست. در صورتی که از زمان حضرت آدم علیهالسلام و حضرت ابراهیم علیهالسلام تا زمان پیامبر مسئلهی برائت بوده است. در قرآن آیات مربوط به حضرت آدم هست که ایشان موحد بود و از شرک بدش میآمد. حضرت ابراهیم از شرک متنفر بود. آیهی «... وَمَا کَانَ مِنَ الْمُشْرِکِین» در قرآن در مورد حضرت ابراهیم هست که میفرماید ایشان از مشرکین نبودند.
ما در قرآن یک سوره به نام حج داریم. در تمام عبادات فقط حج سوره دارد. نماز، زکات، خمس و... در قرآن سوره ندارند. سورهی حضرت ابراهیم و سورهی بقره یک بخشی از آن در مورد حج است. برائت هم یک سوره دارد. این اهمیت سورهی توبه که برائت هم اسمش هست را میرساند. الان در آمریکا این بندگان خدا که تحت فشار و ستم و ظلم قرار گرفتند و پرچم کشورشان را هر روز آتش میزنند، این ابراز تنفر و اظهار برائت آنها است. اینها از پرچمی که این تفکرات و عملکرد و بازتاب را داشته باشد متنفرند و از آن برائت میجویند.
سومین عنصر مسئلهی فلسطین است. آقا در رابطهی با فلسطین در تمام پیامهایشان به این مسئله اشاره میکنند، همانطوری که حضرت امام رضواناللّهتعالیعلیه هم یکی از عنصرهای اصلی پیامشان مسئلهی فلسطین بود. در مسئلهی فلسطین گاهی اوقات آقا راهکارهایی هم در پیامشان میآورند که مردم جهان اطلاع داشته باشند. ازجمله رفراندوم که ایشان میفرمایند هر فلسطینی دارای هر عقیده، مذهب و دینی که هست باید به فلسطین بیاید و انتخاباتی برگزار شود و خودشان انتخاب کنند که کشورشان چگونه اداره شود. نمیشود که مردم یک کشوری را بیرون بریزند، و خانههایشان را خراب کنند، و آوارهشان کنند. این حرکت، حرکت قسری است. در حرکت قسری وقتی انسان سنگی را به بالا پرتاب کند، از آن دور شده، ولی برمیگردد و روی سر خودش میخورد. این همان حرکت قسری است که اینها انجام میدهند.
چهارمین عنصر از پیامهای حضرت آقا و حضرت امام رضواناللّهتعالیعلیه مسئلهی وحدت است. هم امام به وحدت جهان اسلام توجه داشتند و هم رهبر معظّم انقلاب به وحدت جهان اسلام توجه دارند. امّا پیام ایشان یک بخش غیرثابت هم دارد که هر سال وقتی یک مسئلهی مهمی پیش میآید به آن توجه میکنند. مثلاً یک دورهای مسئلهی داعش پیش آمد که آقا به این مسئله توجه کردند و فرمودند که آن یک بلیهای برای جهان اسلام بود و به آن متذکر شدند. یا همین قضیهی سیاهپوستان که در آمریکا اتفاق افتاده و ظلمی که پلیس آمریکا انجام داده، آقا در پیام حج امسال به این مسئله پرداختند و اینها را مورد توجه قرار دادند. در سال 95 هم ایشان در پیامشان به شهدای منا و شهدای مسجدالحرام اشاره کردند. اینها بخش غیرثابت است که هر سال یک مسئلهای را مطرح میکنند.


خود افراد تأثیرگذار در آینده هستند. یعنی شما هرچقدر افرادی را داشته باشید که با اینها ارتباط داشته باشید و هماهنگ باشید، اگر روزی بخواهید از اینها یک جمعی را در بیاورید ارتباط میتواند باشد. ولی این افراد باید باشند. عمق خود همین افراد هستند. ما اگر برنامهای هم دربارهی سایر مسلمانها بخواهیم داشته باشیم در منافع خودشان است. ما در کشورهای دیگر نه دخالتی و نه کاری داریم.
نکتهای که میخواهم عرض کنم این است که برخی اوقات نقطهی آغاز حج است و بعضی از اوقات نقطهی بهرهبرداری و جمعآوری و خدماتدهی هم در حج است. حج یک مقطع است. عمق استراتژی ما فقط در حج نیست. در غیر حج هم، همین کمکهای مالی و معنوی ایران به برخی از کشورها هم هست. مثلاً در یمن با توجه بهشدت محاصرهی این کشور از سوی دشمنان، ایران هیچکاری نمیتواند برای یمن کند. اصلاً آنها اجازه نمیدهند که برای یمن کاری کند و سلاح یا موادغذایی ارسال کند. الان شرایط در یمن بهگونهای است که نفتش دارد تمام میشود و بسیاری از بیمارستانها دارند تعطیل میشوند و برق ندارند. آنوقت ایران میتواند چه کار کند؟ ما فقط در یمن میتوانیم حمایت معنوی کنیم. خود همین حمایت معنوی اینها را سرپا نگه میدارد.


یکی از نکات مدّنظر رهبر معظّم انقلاب، دعای کمیل است. نه فقط نظر ایشان، بلکه نظر همهی مراجع و همهی زائران هست. زائران ایرانی بهشدت از اینکه عربستان اجازه نمیدهد دعای کمیل را کنار بقیع بخوانند ناراحتند. این به نفع عربستان نیست. عربستانی که اینقدر سرمایهگذاری میکند و شعار "خدمة الحاج شرف لنا" میدهد، اگر این شعارش هست باید چیزهایی که زائران دوست دارند را برایشان فراهم کند. اگر شما با مسئولین کشور حساب کتابی دارید، آن را نباید با زائر تسویه کنید. عربها به مهمان میگویند شما صاحبخانه هستید. عربها که این ادعا را میکنند بهتر بود عربستان از زائران سؤال میکرد شما چه چیزی دوست دارید. شما دوست دارید دعای کمیل باشد ما زمینهاش را برای شما فراهم میکنیم. اگر عربستان این کار را میکرد زائر وقتی از زیارت برمیگشت میگفت دستشان درد نکند خیلی خوب بود ما در بینالحرمین دعای کمیل را خواندیم. ولی فکر میکنند وقتی جلوی خواندن دعای کمیل را بگیرند زائر را نسبت به نظام بدبین میکنند. اشتباه میکنند، زائر که نسبت به نظام بدبین نمیشود. زائر میگوید شما اجازه ندادید و دست شما بود.
در مذاکراتی که امسال بین مسئولین حج و زیارت و وزیر حج عربستان دربارهی حج اتفاق افتاد، دعای کمیل هم مطرح شد. آنها گفتند ما نمیتوانیم امنیت دعای کمیل را برقرار کنیم. دوستانی که از ایران رفته بودند گفتند اگر اجازه دهید ما حاضریم دعای کمیل را در پشت بام مسجدالحرام یا مسجدالنبی بخوانیم. مسجدالنبی در بخش جدیدی که افزایش پیدا کرده، پشت بامش زیبا و مفروش و مسقف است، و قسمت وسط هم باز است. منطقهی بستهی خوبی دارد. وقتی جمعیت نمازگزار خصوصاً روز جمعه زیاد میشود، نماز جمعه را بالای پشت بام میخوانند. خب اگر نمیگذارند که در بینالحرمین دعا خوانده شود و میگویند نمیتوانیم امنیتش را برقرار بکنیم، لااقل بگذارند ما در پشت بام دعا را برگزار کنیم.
نکتهی دیگر در صحبتهای رهبر معظّم انقلاب انتظارات ایشان از خادمین زائرین است. انتظاراتشان از خادمین زائرین این است که برخوردشان با زائران کریمانه باشد. خصوصاً برخی از این زائران چندین سال است در انتظار و نوبت هستند و حالا اسمشان درآمده و آقا از خادمین زائرین میخواهند که جوری برخورد کنند که کریمانه باشد و برخوردها در تراز زائر ایران اسلامی و حج و زیارت جمهوری اسلامی باشد. به لطف خدا هم مدیران، هم روحانیون و هم کارکنان همه به دنبال این هستند که رضایت زائر را جلب کنند. حالا شاید دولت عربستان هم به دنبال این باشد که رضایت زائر را جلب کند، ولی راهش را نمیداند. راهش این راهی که دارد میرود نیست. حج و زیارت و بعثه به دنبال این هستند که رضایت زائر را جلب کنند. به همین دلیل ما در طول سالهای گذشته یک تنوعی در برنامههای فرهنگی و اجراییمان بخشیدیم. حتی در نوع تغذیه هم تغییراتی دادهایم.


دربارهی عربستان، ببینید فضای مسجدالحرام برای زائرینی که حضور پیدا میکنند، در سالهای قبل تا دومیلیونوهفتصد هزار زائر حضور داشتند. دومیلیونوهفتصد هزار زائر یک عدد بالایی است. اگر ما به جای ده درصد این جمعیت که دویستوهفتاد هزار نفر میشود، حالا ده درصد نه و پنج درصد که صدوسیوپنجهزار نفر میشود، من میگویم اگر کمتر از این چهاردرصد، صد هزار نفر یا به تمام کشورها و به جمهوری اسلامی بگویند که به جای هشتادوهفت هزار نفر، یک درصد بیاور، آنوقت از دومیلیونوهفتصد هزار نفر یک جمعیت کمی میشد که این جمعیت کم را میتوانستند آنها اداره کنند. مثلاً بیستوهفت هزار نفر میشد، ولی امسال گفتند هزار نفر آن هم از عربستان! اینها اشتباه بزرگی کردند. ببینید حج یک عبادت فراگیر است. حکم خداست. هرکسی در هرکجای عالم مستطیع شد، باید به حج برود. نمیشود بگوییم حاجی عربستانی مستطیع میشود و فرد دیگری مستطیع نمیشود. اگر پروتکلها و شیوهنامهها را رعایت کنند چرا نتوانند بروند؟ مسجدالحرام یک فضای گستردهای است. در این فضای گسترده به جای دومیلیونوهفتصد هزار نفر، یک درصد آن نمیتواند پروتکلها را بهخوبی رعایت کند؟ مگر ما در این مباحث و مسائل اینچنینی روایت و آیهی قرآن دربارهی مشورت نداریم؟
اگر عربستان میگفت از همهی کشورها ولو یک درصد زائر بیاید، این عطر حج در سراسر گیتی پخش میشد. و مردم احساس میکردند که عطر حج هست، و حج تعطیل نیست. اگر عربستان یک درصد کمی از کشورها را به حج دعوت میکرد هیچ مشکلی پیش نمیآمد. میتوانستد کنترل و اداره کنند. سخت هست، ولی اگر بررسی میکردند، نتایج خیلی خوبی میدیدند. ولی الان همهی دنیا از تعطیلی حج ناراحت هستند.
ساعتهای بهشتی
معروف نیوز رهبری انقلاب ویژه نامه مذهبی ماه ذی الحجه
ساعتهای بهشتی
بعدازظهرِ روز عرفه، یکى از آن ساعات بهشت است، اگر ما بتوانیم آن را درک بکنیم. بیخود نیست که یک شخصیّتى مثل حسینبنعلى با آن عظمت، آن نصفهروز را صرف میکند با آن دعا. ۷۲/۳/۵ مثلِ اکسیر و کیمیا
روز عرفه را قدر بدانید؛ خود را برای ورود به درگاه خشوع در مقابل پروردگار آماده کنیم. روز بزرگی است روز عرفه. ما دچار غبارگرفتگی و زنگزدگی در دلهایمان میشویم؛ تضرّع، خشوع، ذکر، توسّل، این زنگها را و این غبارها را میزداید و روزهای مشخّصی، فرصتهای برتری برای این زنگزدایی و رنگزدایی و غبارروبی هست که از جملهی برترینِ آنها عرفه است. روز عرفه را قدر بدانید. از ظهر عرفه تا غروب عرفه ساعات مهمّی است؛ لحظهلحظهی این ساعات مثل اکسیر، مثل کیمیا حائز اهمّیّت است؛ اینها را با غفلت نگذرانیم. ۹۴/۶/۲۵ روزِ برکت و رحمت الهی
برکات عظیم روز عرفه، در حقیقت چنین روزی را به معنای روز عید، روز برکت و روز رحمت از طرف پروردگار به ما معرفی میکند... این فرصتها را برای توجّه به پروردگار مغتنم بشمارید... ملتی که راه دشواری را در پیش روی خود دارد و میخواهد کار بزرگی را انجام دهد، در کنار کار و تلاش و مجاهدت، لازم است که باب گشادهای برای دعا و توجّه به پروردگار و استمداد از خداوند قرار دهد. ۷۳/۲/۲۸ فرصتِ توبه
در روایتی دیدم که «عرفه و عرفات را بدین خاطر چنین اسمی دادهاند که در این روز و آن مکان، موقعیّتی برای اعتراف به گناه در نزد پروردگار پیش میآید.» اسلام، اعتراف به گناه را در پیش بندگان، مجاز نمیداند. اما پیش خدا، چرا. بین خودتان و خدا، بین خودمان و خدا، خلوت کنیم و به قصورهایمان، به تقصیرهایمان، به خطاهایمان و به گناهانمان که مایه روسیاهی ما، مایه بسته شدن پروبال ما و مانع پرواز ماست، اعتراف نماییم و از آنها توبه کنیم. ۷۳/۲/۲۸ روز دعا و ذکر و راز و نیاز
روز عرفه، روز دعا و ذکر و تضرع و ابتهال و راز و نیاز است؛ بخصوص شما جوانها قدر این روزهای بزرگ و این ساعات باارزش را بدانید. همین رابطهی با خداست که سینهها و دلها را منشرح میکند؛ راه را برای انسان باز میکند؛ عزم و اخلاص به انسان میدهد؛ به کارها برکت میبخشد؛ توفیق الهی را بر سر انسان سایهگستر میکند و نتیجهی آن، پیشرفت در خط اصیل ارزشهای اسلامی است. ۸۴/۱۰/۱۹ این فرصتها را کوچک نشمارید
عرفه روز بزرگی است. تطهیر روح و صفا دادن به نفس، برای یکایک ما در هر جا که هستیم مسأله اساسی و مهمّی است. این فرصتها را کوچک نشمارید و این مسائل را ناچیز ندانید. در راه حرکتِ بزرگ ملت ایران و سازندگی و پیروزی بر دشمنان و ایستادگی در مقابل زورگویان و رسیدن به اهداف عالیه نظام اسلامی، ارتباط با خدا و توجّه و توسّل و تضرّع به پروردگار نقش دارد. ۷۳/۲/۲۸ پیروان اهلبیت در روز عرفه باید اهل دعا باشند
روز عرفه، روز دعا و استغفار و توجه است. دعای سراسر عشق و شور و سوز در روز عرفه، که سیدالشهداء امام حسین (علیهالسّلام) در مراسم عرفات انشاء فرموده است، نشاندهندهی آن روحیهی شیدائی و عشق و شوری است که پیروان اهلبیت در یک چنین ایامی باید داشته باشند. این ایام را قدر بدانید. ۹۰/۸/۱۱ بدانید با مخاطبی سخن میگویید
حتماً سعى کنید به معانى دعای عرفه توجّه کنید؛ دقّت کنید ببینید چه میگوید. نه اینکه بنشینید رویش فکر کنید -اینها فکر کردن نمیخواهد- فقط وقتى حرف میزنید، بدانید دارید با مخاطبى سخن میگویید، و معناى آن کلمه را بفهمید که چیست. ۷۲/۳/۵ دعای عرفه را باتوجه به معنای آن بخوانید
دعای عرفهی امام حسین علیهالسّلام پُر از معارف است. من به شما عزیزان واقعاً با قاطعیت عرض میکنم: بپذیرید که هر کس دعای عرفه را با توجه به معنایش بخواند، از وقتی که این دعا را شروع به خواندن میکند تا به آخرش برسد، با آن آدمی که قبل از خواندن دعا بود - ولو قبلاً ده بار این دعا را خوانده باشد - بهکلّی تفاوت میکند. ۷۹/۱۰/۲۷ بهترین خواستهها برای انسان
دعاهایی که از ائمه رسیده است، بهترین دعاهاست. اولا خواستههایی در این دعاها گنجانده شده است که به ذهن امثال ماها اصلا خطور نمیکند و انسان از زبان ائمه (علیهمالسلام) آنها را از خدا طلب میکند. در دعای ابوحمزه و دعای افتتاح و دعای عرفه بهترین مطالبات و خواستهها برای انسان مطرح میشود؛ که اگر انسان اینها را از خدا بخواهد و بگیرد، میتواند برای او سرمایه باشد. ثانیا در این دعاها مایههای خشوع و تضرع وجود دارد. مطلب، با زبان و لحن و بیانی ادا شده است که دل را خاشع و نرم میکند. ۸۴/۷/۲۹ روح دعای عرفه در ماجرای کربلا جاری شد...
قضیه عاشورا و کربلا با اینکه میدان حماسه و جنگ است، اما از لحظه اوّل تا لحظه آخر با ذکر و تضرع و یاد و توسّل همراه است. از وقت خروج از مکه که فرمود: «من کان فینا باذلاً مهجته موطناً علی لقاءاللَّه نفسه فلیرحل معنا»، با دعا و توسل و وعده لقای الهی و همان روحیه دعای عرفه شروع میشود، تا گودال قتلگاه و «رضاً بقضائکِ» لحظه آخر. یعنی خود ماجرای عاشورا هم یک ماجرای عرفانی است. جنگ است، کشتن و کشته شدن است، حماسه است اما وقتی شما به بافت اصلی این حادثه حماسی نگاه میکنید، میبینید که عرفان هست، معنویّت هست، تضرّع و روح دعای عرفه هست. ۷۶/۹/۱۳ شرحی بر دعای امام حسین (علیهالسلام)
دعاى امام سجّاد (سلام الله علیه) در روز عرفه، مثل شرح دعاى امام حسین است؛ گویى این پسر یک ذیلى، تعلیقى، تبیین و شرحى براى کلمات پدر در ذیل دعا و با زبان دعا نوشته؛ هر کدام یک طعمى دارد. ۵/۳/۷۲ من یک وقت این دو دعا را با هم مقایسه میکردم؛ اوّل دعای امام حسین را میخواندم، بعد دعای صحیفه سجّادیه را. مکرّر به نظر من این طور رسیده است که دعای حضرت سجّاد، مثل شرح دعای عرفه است. آن، متن است؛ این، شرح است. آن، اصل است؛ این، فرع است. ۷۶/۹/۱۳
نماهنگ | نقشه حجاب ممنوع، فکر استعماری، سرنیزه رضاخانی
حجاب بانک فیلم رهبری انقلاب نمآهنگ
نماهنگ | نقشه حجاب ممنوع، فکر استعماری، سرنیزه رضاخانی
پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR به مناسبت ۲۱ تیرماه، سالگرد فاجعهی جنایتبار مسجد گوهرشاد در حرم مطهر رضوی، نماهنگ «نقشه حجاب ممنوع، فکر استعماری، سر نیزه رضاخانی» را منتشر میکند.
نماهنگ: نماهنگ | نقشه حجاب ممنوع
با توجه به پهنای باند اینترنت خود ، می توانید این فیلم را با کیفیت های مختلف زیر دریافت نمایید :
زمینه شکلگیری قتلعام مسجد گوهرشاد / چالش حجاب از چه زمانی ایجاد شد؟
زمینه شکلگیری قتلعام مسجد گوهرشاد / چالش حجاب از چه زمانی ایجاد شد؟
سوای از حواشی رویداد تلخ مسجد گوهرشاد که تا ابد به عنوان مهر ننگی بر پیشانی پهلویها حک شد، ضروری است زمینههای شکلگیری ایده کشف حجاب مورد واکاوی قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، دی ماه سال 1314 قانون کشف حجاب در ایران به تصویب رسید. در 21 تیر ماه همان سال، علما و مردم مومن و مذهبی مشهد در اعتراض به کشف حجاب در مسجد گوهرشاد تجمع کردند. این تجمع با واکنش شدید و نظامی حکومت رضاخان مواجه شد و به دستور پادشاه وقت، تعدادی بسیاری از معترضان کشته و به خاک و خون کشیده شدند. هرچند عدهای کشتار مسجد گوهرشاد را در واکنش به قانون متحدالشکل شدن البسه مردان جلوه دادند، اما حقیقت امر همان مسئله اعتراض به کشف حجاب است.
سوای از حواشی این رویداد تلخ که تا ابد به عنوان مهر ننگی بر پیشانی پهلویها حک شد، ضروری است زمینههای شکلگیری ایده کشف حجاب مورد واکاوی قرار گیرد. برای این امر حداقل باید به اروپای عصر «رُنسانس» نگاهی انداخت. رنسانس، جنبش فرهنگیِ مهمی بود که آغازگر دورانی از انقلاب علمی و «اصلاحات مذهبی» و پیشرفت هنری در اروپا شد؛ اروپایی که به اسم اصلاحات و با تفکر مدرن، دین و فرهنگ مردم را با فاصله دادن از امور مذهبی و یا وارونهنمایی نمادهای دینی، مورد تخریب قرار داد. «مارتین لوتر» به عنوان یکی از سردمداران اصلاح مذهبی، با طرح شعار «خودکشیشی» که مشوق فردگرایی بود و نیز با شعار خصوصیسازی دین و محدودسازی قلمرو آن به رابطه انسان با خدا، حذف دین از صحنه اجتماع را رقم زد. از پیامدهای نهضت اصلاحی وی، درگیری فرقههای مذهبی بود که موجب از بین رفتن قداست دین و زمینهسازی برای سکولاریسم شد.
غرب به اسم نوگرایی سنت مذهبی را کنار گذاشت
یکی از جریانات مهمی که در راستای جنبش اصلاح دینی بهوجود آمد، نهضت پروتستانتیزم است. پروتستانتیزم با حذف کلیسا به عنوان واسطه نجات، عرضه احکام و اعتقادات را برای سعادت اخروی و به صورت کلامی و آئینهای گوناگون نه تنها بیمعنا و بیهوده در نظر گرفت، بلکه آن را مانعی برای نجات انسان دانست. مدرنیته که همزمان با عصر رُنساس شکل گرفت و بین سده پانزدهم میلادی تا سده بیستم را در بردارد، به اسم تجدّد و نوگرایی، سنت مذهبی خود را کنار گذاشته و یا تحریف کرد؛ مهمترین اصول و مبانی مدرنیته شامل علمگرایی، روشنفکری، پیشرفتباوری، مادیگرایی، انسانگرایی (اومانیسم)، فردگرایی، برابرگرایی، آزادیخواهی (لیبرالیسم)، احساسگرایی، دنیاگرایی (سکولاریزم) و سنّتستیزی بود. اروپایی که تا قبل از رُنسانس از لحاظ پوشش، پوششی حتی کاملتر از پوشش بانوان امروزی داشتند، بهصورت نرم بهسمت بدحجابی سپس بیحجابی روی آوردند.
طرفداران این مکتب و اندیشمندان آنها با شعارهای رنگین به خصوص شعار برابری زن و مرد و حقوق بشر و آزادی برای همه، پای زنان را برای ورود بیضابطه آنان به اجتماع و فعالیتهای اجتماعی باز کردند و این سرآغاز انحراف جامعه اروپایی و شروع راهی بود که انتهایش بیسامانی بنیان خانواده در اروپا بود.
ورود تفکر مدرنیسم در بدنه جوامع اسلامی
این جریان به صورت نرم وارد سایر جوامع به ویژه جوامع اسلامی شد و طرفدارانی به خود دید و طبق معمول، مجریان این تفکر شیطانی در بدنه کشورهای اسلامی همان غربزدگان یا جریان نفوذ در بدنه حکومت بودند. ترکیه از اولین کشورهایی بود که تفکر مدرنیسم را دریافت؛ از این جهت است که او درست در راستای سناریوی غرب حرکت کرد، نشان به اینکه اعطای آزادیهای فردی و اجتماعی به زنان، از جمله مباحث جدی مدنظر مصطفی کمال بود. در نتیجه اقدامات بهاصطلاح اصلاحاتی او بود که معلمانِ زن در مدارس مختلط مشغول به کار شدند و به مشاغلی چون وکالت، طبابت و خدمات عمومی دست یافتند.
دیدگاههای «مصطفی کمال» درباره حجاب و بهچالش کشیدن مداوم آن در خطابههایش نیز یکی دیگر اقدامات او در مبحث مربوط به زنان بود. او در خلال سفرهای مرحله دومش، در جمع مردم «اینهبولو» با اشاره به زنانی که روی و چشمان خود را از مردان میپوشاندند، این عادت را نتیجه خودخواهی مردان و وسواس در پاکدامنی قلمداد کرده بود و سرانجام موفق به تصویب قانونی در همین زمینه شد؛ قانونی که اگرچه مدام در سطح جامعه تبلیغ و تشویق میشد، الزام به آن اما ــ نداشتن حجاب ــ تنها در اماکن دولتی اجباری بود. (آتاتورک؛ فهیمه نظری، از انقلاب فرهنگی تا کشف حجاب)
چالش حجاب و ظهور بیبندوباری در عصر قاجار و رضاشاه
اما اندیشه مدرنیسم در ایرانِ عصر قاجار ورود کرد، تا جایی که میتوان گفت عصر قاجار، عصر انتقال مکاتب غرب و اندیشههای غیردینی فلسفه غرب داخل ایران بود؛ این تفکر حتی برخی اندیشمندان را تحت تأثیر قرار داد؛ به این واسطه مدرنیسم بین نواندیشان و اصلاحطلبان غربگرا و حتی وزیران و حکام قاجار ریشه دواند و همان طور که اشاره شد، یکی از مهمترین دستاوردهای مدرنیته غرب که همان شعار جدایی دین از سیاست و نیز شعار ناکارآمدی دین در پیشرفتهای اقتصادی و اجتماعی بود، بین نخبگان جامعه ریشه دوانید. این غربگرایان همچون طرفداران مدرنیسم چاره درد جامعه را عبور از سنتهای دینی میدانستند.
از اواسط دهه 1300 (اواخر پادشاهی قاجاریان) انتقاد به حجاب دستکم در تهران آسانتر شده بود. گروههای فعال جنبش زنان ایران از حجاب انتقاد میکردند، برای مثال «نشریه عالم نسوان» در سال 1310 بحثی دربارهٔ حجاب باز کرد و فراخوانی برای این بحث چاپ کرد. پاسخهای موافق و مخالف داده میشد. در مجموع، زنان از بیحجابی بسیار دفاع کردند و انحطاط اخلاقی جامعه را از سرکوب زنان توسط مردان میدانستند. (سانا ساریان، ص98 تا 100) از دیگر سو مسافرتهای شاه قاجار به اروپا و مشاهداتش از وضعیت پوشش زنان اروپایی در دربار تأثیر بسزایی در تفکر قانون کشف حجاب داشت. بهتدریج موضوع «کشف حجاب» در قالب تجددخواهی به محافل روشنفکری و اشعار شعرا نفوذ کرد و در مطبوعات منعکس شد.
این رویه نیز در زمان حکومت رضاشاه (1305 ه.ش) ادامه یافت. مدارس مختلط دختران و پسران در این دوره تأسیس شد؛ با اینکه رضاشاه با کشف حجاب ادعای برابری حقوق زنان با مردان را مطرح میکرد و به آنان بهاصطلاح آزادی میداد، با این حال زنان کارگر در شرایط مساوی کار با مردانِ همکارشان از مزد کمتری برخوردار بودند، از حق انتخاب کردن و انتخاب شدن محروم بودند. (جمعی از مستشرقین، تاریخ ایران از زمان باستان تا امروز. (ترجمه کیفر و کشاورزی، تهران، انتشارات پوشیل، چاپ اول، 1359، ص473)
با تمام این توضیحات و کلیدواژهها اکنون میتوان به راحتی دریافت عدهای که با شعار اصلاحات وارد عرصه سیاسی کشور شدند، چه مقدار به دنبال پیادهسازی اسلام حقیقی و چه مقدار در پی اهداف مدرنیسم هستند. تحریف مفهوم آزادی در دهههای گذشته از جمله اقدامات مخرب این عده بود؛ همچنان که آزادی در معنای دینی آن به معنای رهایی از نفسانیات و پیوستن به لقای الهی بود، اما آزادی را با وارونهنمایی، به معنای بیبندی و باری و بیقیدی نسبت به آموزههای ناب اسلام و سنتهای دینی نهادینه کردند. از دیگر سو مدتهاست که با شعار جدایی دین از سیاست و به چالش کشیدن مسئله حجاب به نوعی دین را افیون ملتها میدانند و بیواهمه خود را طرفدار مکاتب منحوس و منفور غرب معرفی میکنند.
- ۱
- ۲
لینک های تصویری
طبقه بندی موضوعی
- کتابخانه اسلامی (۷۷)
- بانک تصاویر (۲۴۷)
- علمای دین (۱۰۳)
- قرآن وحدیث (۹۸)
- حجاب (۳۶۰)
- احکام (۸۴)
- نرم افزارهای مذهبی (۴۸)
- بازی های مذهبی (۲)
- قرآن (۲)
- بانک فیلم (۳۷۱)
- سبک زندگی اسلامی (۴۸۳)
- امربه معروف نهی ازمنکر (۱۶۱)
- پرسش وپاسخ (۶۹)
- زندگی به سبک شهدا (۱۸۹)
- من حضرت محمد (صلی الله علیه و آل (۱۴)
- خاطرات مدرسه (۱۶)
- زندگی درمکتب اهل بیت ع (۲۲۱)
- معروف نیوز (۶۷۲)
- رهبری انقلاب (۶۶۰)
- استکبار ستیزی از منظر رهبری انقلاب (۳۳)
- نماز (۳۱)
- بشقاب های توخالی (۲۹)
- فضای مجازی (۳۴)
- تربیت ازدیدگاه اسلام (۶۵)
- نرم افزاراندرویدی (۱۲)
- قرآن (۲)
- ویژه نامه مذهبی (۱۴۷)
- ماه مبارک رمضان (۱۸)
- ماه محرم (۲۶)
- ماه شعبان (۱۱)
- ماه صفر (۸)
- ماه رجب (۹)
- ماه ذی الحجه (۳)
- بسیج (۲۶)
- بانک صوت (۱۰۰)
- سخن نگاشت (۴۱)
- محرم وامام حسین ع (۱۰۷)
- حاج محمودکریمی (۲۷)
- حاج منصورارضی (۱۴)
- نزار قطری (۲)
- دهه فاطمیه (۶۲)
- آموزش (۱۵)
- معرفی سایت های مذهبی (۹)
- سبک زندگی غربی (۳۷)
- حکایت خوبان (۴۱)
- مدافعان حرم (۴۴)
- نیاک از نگاه دوربین (۸)
- داستان های صوتی (۱۰)
- درمسیر بهشت (۳)
- ازدواج (۲۲)
- دانستنی های حقوقی وقضایی (۲)
- گناه (۶)
- مجموعه دروس عرفان دروادی عمل (۲۲)
- استادسیدیدالله یزدان پناه نیاکی (۲۲)
- رسالة الولایة (۲)
- لغت موران شیخ اشراق (۲)
- اسرارنماز (۴)
- اشارات بوعلی(نمط8) (۲)
- دهه فاطمیه (۱۰)
- استادسیدیدالله یزدان پناه نیاکی (۲۲)
- نمآهنگ (۹۰)
- کودکانه (۷)
- سیاسی (۲۶)
- ماه مبارک رمضان (۷)
- غدیرخم (۶)
- حدیث (۲)
- معرفی سایت (۳)
- امام خمینی ره (۱۸)
- جنگ ودفاع مقدس (۳۸)
- شهیدسلیمانی (۱۶)
کلمات کلیدی
يادداشت ویژه
آخرين مطالب
-
ویژه نامه ایام اربعین حسینی
جمعه ۳ شهریور ۱۴۰۲ -
-
نقش روایت | سیلی تاریخ
شنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ -
خط حزبالله ۴۰۶ | سرباز روز نهم! اسم تو مصطفاست
شنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ -
فعالیت فرهنگی در زمینه حجاب بدون جمعآوری پوشاک نامتعارف نتیجه ندارد
پنجشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۲ -
۲ تقریظ رهبر انقلاب بر کتابهای شهید مدافع حرم مصطفی صدرزاده منتشر میشود
يكشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ -
اطلاعنگاشت | درسها و حقایق مأموریت °۳۶۰
يكشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ -
خط حزبالله ۴۰۵ | انقلاب دریانوردی
يكشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ -
بیست ونهمین یادواره شهدای نیاک
چهارشنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ -
خط حزبالله ۴۰۱ | اکسیر «تبلیغ» در مبارزه تمدنی
يكشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۲
پیوندهای روزانه
خلاصه آمار
بانک فیلم
-
نماهنگ | صدرزادههای امیدآفرین
يكشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۲ -
«خط دیدار» مراسم سی و چهارمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (رحمهالله)
دوشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۲ -
نماهنگ | امام روح انقلاب است
يكشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۲ -
مستند عاشق خمینی
يكشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۲ -
-
نماهنگ | شهیدغیرت/شهیدامربه معروف ونهی از منکرشهیدحمیدرضاالداغی
چهارشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ -
کلیپ یاربنا یاربنا/حاج محمدرضا طاهری
سه شنبه ۱۵ فروردين ۱۴۰۲ -
نماهنگ | سرمشق فاطمی
پنجشنبه ۸ دی ۱۴۰۱ -
نماهنگ | الله مولانا
سه شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۱ -
نماهنگ | آمریکای باجگیر
سه شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۱ -
بانوی آفتاب (معرفی حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها؛ از ولادت تا شهادت)
دوشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۱ -
روایت یک خبرنگار | نخبه ایرانی
پنجشنبه ۲۸ مهر ۱۴۰۱ -
نماهنگ | قربان آن دل...
شنبه ۸ مرداد ۱۴۰۱ -
نماهنگ | ایام قدر، قله ماه رمضان
دوشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ -
نماهنگ | خصوصیات حکومتی امیرالمؤمنین علیهالسلام
دوشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ -
کلیپ بیست وهفتمین یادواره شهدای نیاک/تابستان 1400
يكشنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۱ -
نماهنگ | در راه قلّه
شنبه ۸ آبان ۱۴۰۰ -
عزاداری و دسته روی هیئت رهروان شهدای نیاک در ایام شهادت 28صفر1400 در مشهدمقدس
پنجشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۰ -
گزارش کامل از تشیع پیکرمطهر حضرت علامه حسن زاده آملی/فیلم
دوشنبه ۵ مهر ۱۴۰۰ -
مستند روایت دیدار | پرچم واحد
دوشنبه ۵ مهر ۱۴۰۰
نرم افزارهای مذهبی موبایل
-
نرم افزار خواص بی خواص/محرم 1399
پنجشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۹ -
مسابقه فرهنگی بچه های عاشورا
شنبه ۳ شهریور ۱۳۹۷ -
نرم افزارقرآنی کوثرتشنه کامان
چهارشنبه ۲ خرداد ۱۳۹۷ -
نرم افزارختم جزءسی قرآن مجید همراه با زندگینامه سرداران دفاع مقدس وشهدای نیاک
شنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۷ -
ویژه نامه شورعشق
جمعه ۳۱ شهریور ۱۳۹۶ -
ویژه نامه خون خدا
جمعه ۳۱ شهریور ۱۳۹۶ -
نرم افزارتقویم سرداران دفاع مقدس1396
سه شنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۶ -
نرم افزارتحت وب خط امام خمینی(ره)
يكشنبه ۱۴ خرداد ۱۳۹۶ -
مجموعه چندرسانهای «عبد صالح
جمعه ۱۲ خرداد ۱۳۹۶ -
کلیدسعادت
جمعه ۵ خرداد ۱۳۹۶ -
ویژه نامه ماه مبارک رمضان (نرم افزارتحت وب)
جمعه ۵ خرداد ۱۳۹۶ -
نرم افزارادعیه های ماه مبارک رمضان
پنجشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۶ -
نرم افزارصوتی تصویری دعای روزهای ماه مبارک رمضان
پنجشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۶ -
نرم افزارجزءسی قرآن کریم (ویژه کودکان ونوجوانان)شهدای نیاک
پنجشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۶ -
نرم افزار جامع راهیان نور رونمایی شد +لینک دانلود
دوشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ -
بازی محرم ونامحرم(احکام ویژه پسران)
يكشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۵ -
یاران امام درواقعه عاشورا
يكشنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۵ -
نرم افزارصوتی زیارت عاشورا
يكشنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۵ -
نرم افزارصوتی کاروان عشق 3 ( حاج محمودکریمی )
شنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۵ -
نرم افزارکاروان عشق 2 ( ویژه محرم )
شنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۵